VOROKLINI – Anne Terpstra (Ghost) is dit weekeinde als tiende geëindigd in het tweede deel van de Sunshine Cup op Cyprus. In een xc-race in Voroklini deed ook Anne Tauber (Habitat) het prima. Zij kwam iets meer dan een minuut achter Terpstra als dertiende over de meet. Bij de mannen finishte Frank Beemer – ook van Habitat – als vijftiende.

start
Terpstra, in het wit, centraal voorin tijdens de start van het tweede deel van de Sunshine Cup. Foto: Armin. M. Küstenbrück/EGO-Promotion

“Mijn start was snel”, kijkt Tauber op haar site terug op de race. “Het ging makkelijk en ik kon voorin mee rijden met de snelste dames. Toen de eerste lange klim er op zat lag ik ongeveer op een tiende plaats, iets waar ik mezelf over verbaasde. Ik probeerde dit vast te houden, maar moest in de tweede klim toch lossen.  Gedurende de wedstrijd kon ik goed in mijn eigen ritme blijven en bleef ik gefocust op de lastige afdaling. Ik viel nergens echt stil, maar toch kwamen er langzamerhand steeds meer meiden achterop gereden.”

De zege bij de vrouwen was voor Sabine Spitz, die ruim vijf minuten voor Terpstra afrekende met Gunn-Rita Dahle Flesjaa en Jana Belomoina (CST-Superior). Bij de mannen won de Fransman Maxime Marotte, voor zijn land- en teamgenoot Jordan Sarrou. Ondrej Cink finishte als derde. Beemer gaf acht minuten toe op de oppermachtige winnaar.

De volledige uitslag van de Voroklini Sunshine Cup is hier te bekijken.