MIDDELKERKE – Een kustrace, en geen pure strandrace. Op een parcours dat half over het strand, deels over de weg en deels over singletracks in het duingebied bij het Belgische Middelkerke liep heeft Richard Jansen dit weekeinde de Coast Race gewonnen. Jansen (Imming-Gouweleeuw) rondde een lange solo op knappe wijze af.

Achter hem klopte zijn teamgenoot Bram Imming in de sprint om plek twee Ronan van Zandbeek. De drie Nederlanders lieten daarmee een paar sterke Belgen achter zich: Frederik Decaesteker, Kevin van Hoovels en Maarten Himpens finishte als vierde, vijfde en zesde. Bij de Masters was de zege voor de Nederlander Sander Lormans.

richardjansenmiddelkerke
Jansen kwam solo over de meet in Middelkerke. Foto via twiter

De volledige uitslag van de Coast Race in Middelkerke is hier te bekijken.