ROCKANJE РDe Farm Frites Strandrace Rockanje is zondag een prooi geworden voor Ronan van Zandbeek. De Schijndelse mountainbiker rekende in de Zuid-Hollandse badplaats na veertig kilometer af met Ramses Bekkenk (tweede) en Robbert de Nijs (derde).

Het drietal reed al vroeg weg bij de rest van het veld en maakte er vervolgens een mooie strijd van. Met de wind in de rug moest De Nijs lossen, waarna Bekkenk er alles aan deed om ook Van Zandbeek kwijt te spelen. Dat lukte de coureur van KMC niet. “En in de sprint was ik vervolgens kansloos”, sprak Bekkenk na afloop.

Nummer drie De Nijs, die op zestien seconden achterstand over de streep kwam, was zeer content met zijn derde plek. “Ik heb de laatste tijd hard gewerkt”, zei hij. “Het is dan fijn om te constateren dat ik op de goede weg ben.”

nijszandbeekbekkenkrockanje
De Nijs, de rondemiss, Van Zandbeek en Bekkenk (vlnr) na afloop van de Farm Frites Strandrace in Rockanje.

Bij de vrouwen ging de zege naar Pauliena Rooijakkers, die Iris Slappendel en Esther van Veen voorbleef. De volledige uitslag van de Strandrace Rockanje zijn hier te bekijken.