BREDENE – Volgende week wil hij in Noordwijk zijn Nederlandse strandrace-titel verdedigen, afgelopen zondag liet Richard Jansen zien dat hij op tijd in vorm is om in die missie te slagen. De coureur van Imming/Gouweleeuw reed ijzersterk in de strandrace van het Belgische Bredene en bekroonde zijn optreden – misschien wel net op tijd – met zijn eerste zege in zijn rood-wit-blauwe trui. 

richardjansen
Richard Jansen.

“Ik heb zaterdag nog een veldrit gereden en dat ging niet zo heel goed”, zei Jansen tegen de camera van Focus/WTV. “Ik heb daarom getwijfeld om vandaag te starten, maar dat heb ik toch gedaan. En daar was hij blij om: “Wie weet was dit wel de eerste en laatste zege in mijn trui.”

Jansen was tijdens de vier lastige rondes van tien kilometer de actiefste renner van een kopgroep van acht. Hij was een aantal keer weg met de sterke Belgische marathonbiker Joris Massaer. Maar wegrenner Tiesj Benoot, de nummer vijf van de Ronde van Vlaanderen, neutraliseerde elke aanval. In de slotfase, op een van de technische passages, plaatste Jansen een uiterste aanval. Die had succes: hij kwam solo over de meet.