RAVENSTEIN – Rudi van Houts rijdt komend seizoen voor Betch.nl-Superior, het team van mountainbikelegende Bart Brentjens. De inwoner van Luyksgestel, een van Nederlands beste mountainbikers en al vrijwel zeker van de Olympische Spelen in Rio de Janeiro, reed sinds 2009 voor Multivan-Merida. Daar kreeg hij geen nieuw contract meer.

Van Houts werd onder meer Europees kampioen bij de beloftes in 2005, ook nam hij deel aan de Olympische Spelen van Peking en London. Zijn ambitie is om zich in Rio bij de beste acht te fietsen.

De Brabander (31) is blij met zijn nieuwe team. “Ik heb gekozen voor Betch.nl-Superior omdat het programma van het team perfect bij mijn ambities aansluit en de ondersteuning ook professioneel en dik in orde is”, legt hij in een persbericht uit.  “Daarbij ken ik al veel van de renners en de begeleiding en verwacht ik er een goede tijd mee te hebben.”

Ook teammanager Brentjens is verheugd met de komst van Van Houts. “Ik ben heel blij om Rudi te verwelkomen in het team komend seizoen”, zegt de Olympisch kampioen van 1996. “Rudi is al gekwalificeerd voor deelname aan de Olympische Spelen in Rio 2016. Ik hoop dat ik Rudi kan helpen om een top prestatie neer te zetten op de Olympische Spelen volgend jaar. Rudi is absoluut een ervaren top rijder waar onze jongere atleten nog veel van kunnen leren.”

vanhoutsmontesainteanne
Van Houts vorig jaar tijdens de wereldbeker in Canada, achtervolgd door Hans Becking van Betch.nl-Superior. Foto: EGO-Promotion