OUDSTHOORN – Ze hebben er hard voor moeten knokken en flink wat tegenslagen voor moeten overwinnen, maar Bram Rood en Gerben Mos zijn derde geworden in het eindklassement van de Cape Pioneer Trek. In de laatste etappe van de zesdaagse marathon in Zuid-Afrika werd het duo van Stouwdam en KMC-Mitsubishi tweede en dat was ruim voldoende om zich te handhaven bij de beste drie.

Rood en Mos kregen onder meer te kampen met vijf lekke banden (overigens waren ze daarin niet de enige) en een gebroken velg. Desondanks werden ze twee keer tweede, twee keer derde, twee keer vijfde en een keer vierde. Het beslissende gat op belagers Philip Buys en Arno du Toit sloegen ze gisteren. Op de openingsklim werden ze door hun concurrenten onder druk gezet, maar het Nederlandse tweetal haalden ze bij en lieten ze vervolgens ruim achter zich.

roodmospioneertrek
Mos en Rood tijdens de laatste etappe. Foto: Cape Pioneer Trek

De race werd gewonnen door Gert Heyns en Mathys Beukes, tweede wereden Roberto en Emanuele Crisi. Rood en Mos gaven twintig minuten toe op de winnaars. De volledige uitslag is hier te bekijken.