STEENWIJK – De 3-uursrace van Steenwijk is een prooi geworden voor Onno Reijnhout. De coureur van Belga-Fietsen, top tien kandidaat voor het komende NK Marathon, reed op De Woldberg in totaal elf ronden van zeven kilometer en deed dat in 3 uur en 1 minuut. Nummer twee Olaf Noorbergen (Visscher-Holland) en nummer drie Maarten Janssen (SforZ-Racingteam) hadden voor hetzelfde aantal respectievelijk 2 en 3 minuten meer nodig.

janssensteenwijk
Maarten Janssen op weg naar zijn tweede plek.

Henk-Jaap Moorlag, hij staat zondag ook aan de start van het NK Marathon, haalde het podium net niet. Hij werd in een tijd van 3 uur en 12 minuten vierde. Ook Arjan Broekema en Alex Laanstra reden elf ronden.

Er was in Steenwijk ook een 6-uursrace. Die werd gewonnen door ‘De Raggende Mannen’, die in totaal 21 ronden aflegden. Individueel was Micha Gankema de beste. Hij voltooide liefst 20 ronden. Bij de vrouwen won Rachelle Huberts in een klein deelnemersveld de 3-uursrace. Ze legde 8 ronden af.

Volledige uitslag 3- en 6-uursrace Steenwijk