BÜCHEL – Hij kon de latere winnaar Matthias Fröhn als langste van iedereen bijhouden, maar ondanks dat is het Bart Classens niet gelukt om tweede te worden in de Wilde Endert Marathon in het Duitse Büchel. Wel sleepte de 22-jarige coureur van SforZ Racingteam, tevens vriend van de site, een prima derde plek in de wacht. 

“Fröhn was alleen maar aan het versnellen. In mijn pogingen hem te volgen, blies ik mezelf op de op één na laatste klim op”, haalde Classens zijn race terug.  „ Als ik eerder mijn eigen tempo was gaan rijden, was ik tweede geworden. Maar ik ben tevreden met dit resultaat.”

Classens had voor de 67 kilometer 2.27.34 nodig, twee minuten meer dan Fröhn en 20 seconden achter nummer twee Erik Hünnlein. De Lindenaar werd wel eerste in zijn categorie, voor Sebastian Gemecke en zijn teamgenoot Roel Verhoeven.

classensbuchel
Het podium bij Heren, met Gemeck, Classens en Verhoeven

Ruim een minuut achter Classens finishte Patrick de Laat als vierde overall en tweede in zijn categorie. De Brabander verzekerde zich daarmee van de eindzege in de 8.MTB-Challenge (senioren-1), een Duitse wedstrijdserie die te vergelijken is met de SforZ MTB Marathoncup. In datzelfde klassement werd Leander Hamelink tweede.

Volledige uitslag Wilde Endert Marathon