LUYKSGESTEL – Voor het weekeinde werd bekend dat Rudi van Houts Multivan-Merida na zeven seizoenen gaat verlaten. De Nederlander, al (bijna) zeker van de Olympische Spelen van 2016, had bij het Duitse team willen blijven. “Maar een koerswijziging van de sponsor is de voornaamste reden dat er geen plek meer voor mij is”, stelt Van Houts op zijn website.

Voor Multivan-Merida was de overall-ranking in de wereldbeker een speerpunt afgelopen seizoenen. Daar kon Van Houts, vaak steady in de top 20, een belangrijke bijdrage aan leveren. “Het komende seizoen gaan ze inzetten op podiumplaatsen bij de wereldbekers. Dat is voor mij net een stapje te hoog”, stelt de Brabander realistisch.

Er hebben nieuwe teams interesse in Van Houts getoond, maar nog niets is concreet. “Ik denk dat ik van waarde kan zijn voor elk team. Zeker met de Olympische Spelen in aantocht pak ik veel publiciteit. Ik ben op zoek naar een team met een goed programma en fijne atmosfeer.”

vanhouts_by_weschta_20150529_1925977506
Van Houts (derde van rechts) tijdens de teampresentatie van Multivan-Merida aan het begin van dit seizoen. Foto: Marius Weschta/EGO-promotion