ASSEN – Pittige omstandigheden tijdens het Bikefestival Assen, waar de regen de grasstroken dit weekend veranderde in modderige drek waar nog maar amper grip was voor banden. Die omstandigheden weerhielden de deelnemers aan het Drentse 6- en 24-uursevenement er niet van om er een spannende, mooie en vooral zware van te maken.

Arjan Kampf (Last Gear) ging in de solocategorie met de zege aan de haal. Hij had na 24 uur afzien een voorsprong van nog geen half uur op Wim van der Leij (Bolder Cycling Team) en een ronde op Kai Frieske. Kampf reed uiteindelijk 32 ronden.

kampfassen
Kamp passeert voor de laatste keer de streep, voorzover die nog zichtbaar was. Foto: Bikefestival Assen

Bij de teams ging de zege naar het Klaucke Talenteam, dat in totaal 58 ronden aflegde en daarmee liefst 8 ronden meer op de teller had dan nummer twee Giant. Bij de fun was BikeTeam Drachten de beste, bij de gemengde teams pakte Fietsen & Koffie de overwinning.

In de zes uursrace pakte Dennis Koster (VisscherHolland) de overwinning met 14 ronden. Koster reed er net zoveel als René Benthem en Theo Trul, maar kwam respectievelijk 16 en 26 minuten eerder over de streep dan zijn concurrenten. Diana Boeser won bij de vrouwen.

Bij de teams was het een spannende strijd tussen Stouwdam Assen, VisscherHolland, Sportvoedingwebshop en Biketeam Drachten. Die vier teams legden allemaal 16 ronden af, maar Stouwdam deed dat het snelste, met 8 minuten voorsprong op VisscherHolland en een kwartier op Sportvoedingwebshop. In de overige categorieën waren de zeges voor Martijns MTB Team (Heren fun) en Fietsen&Koffie (Gemengd fun) en LEF Blue (Dames).

De volledige uitslagen van het Bikefestival Assen zijn hier te bekijken.