VALLNORD – Het is Roel van der Stegen en Perry van den Bos niet gelukt om op het WK voor een stuntje te zorgen. De junioren van het KNWU Team MTB eindigden allebei in de achterhoede. Van den Bos kwam als 52e over de streep, Van der Stegen als 58e.

Van der Stegen reed lang rond de dertigste plek, maar werd in de slotfase teruggeworpen  door een valpartij en een lekke band, ver van de materiaalpost. Daardoor werd hij ook gepasseerd door zijn teamgenoot.”Mijn benen voelde vandaag erg goed en ik had gehoopt hier iets moois te laten zien. Helaas waren de natte weersomstandigheden niet in mijn voordeel. Ik had op veel meer gehoopt”, zei de renner die in juli Nederlands juniorenkampioen werd.

vandenbosvanderstegn
Van den Bos (links) en Van der Stegen (rechts) tijdens hun warming-up. Foto: KNWU

Simon Andreassen prolongeerde zijn wereldtitel. De Deen reed vanaf begin tot einde op kop. Op de finish had hij een voorsprong van 47 seconden op de Duitser Maximilian Brandle (zilver) en meer dan een minuut op de Columbiaan Egan Bernal.

Volledige uitslag