vaderportret
Vader op archiefbeeld.

VAL DI SOLE – Milan Vader heeft zijn World Cup-seizoen afgesloten met een 23e plaats. De belofterenner van KNWU Team MTB gaf in Val di Sole iets meer dan zeven minuten toe op winnaar Grant Ferguson, van het het Nederlandse Betch.nl-Superior. In dezelfde race werd Kjell van den Boogert 91e. 

In het door de Fransman Titouan Carod gewonnen eindklassement speelde Nederlander geen rol. Vader, die de Amerikaanse wereldbekers miste, werd 39e.

Bij de belofte-vrouwen finishte Anne Tauber in Val di Sole als 24e, op bijna 11 minuten achterstand van winnares Jenny Rissveds. Britt van den Boogert werd op net geen twaalf minuten achterstand 26e. Rissveds won het eindklasssement, waarin Annemarie Worst op de 24e plek de beste Nederlandse werd. Tauber eindigde op plek 30.