ANTWERPEN – Lizzy Witlox heeft er dit weekeinde geen twijfel over laten bestaan dat ze aanleg heeft voor het sprintwerk. De mountainbikester van SBJ Biketeam schreef tijdens het ‘Belgische weekeinde’ van de City Mountainbike alledrie de manches op haar naam. Ze won de eliminator-streetrace op vrijdag in Gent, op zaterdag in Waregem en op zondag in Antwerpen. Bij de mannen ging de zege de eerste twee dagen naar de Belgische wereldkampioen Fabrice Mels. Op zondag won Europees kampioen Jeroen van Eck (MPL-Specialized).

Witlox schreef met haar drie zeges ook het eindklassement van de driedaagse op haar naam. Ze bleef haar teamgenote Laura van Regenmortel, vorig jaar eindwinnaar van de serie, en de Belgische Petra Mermans voor.

City-MTB-Podium-Antwerpen-12b-440x293witlox
Witlox in haar leiderstrui, links van haar Van Regenmortel

Bij de mannen was de eindzege voor Mels. Naast Jeroen van Eck (hji werd derde in Waregem en tweede in Gent) reed ook Lehvli Braam goed. Braam reed drie dagen op rij de snelste tijd in dek kwalificatie en haalde de laatste twee dagen de finale. Daarin respectievelijk tweede en vierde. In Antwerpen ging Braam onderuit en hij nam daarmee Mels mee.

City-MTB-Podium-Antwerpen-6b-1024x606vaneckbraam
Het eindpodium in Antwerpen, met centraal Jeroen van Eck.

Alle uitslagen en informatie over de City Mountainbike zijn hier te bekijken. In het weekeinde van 19 en 20 september strijkt de serie neer in Rotterdam en Roosendaal.