Chies d’Alpago – Hoewel de supersnelle start van Jeroen van Eck na de finale tot discussie leidt mag hij ondertussen het hoogste schavot bij de Elminator heren betreden. Anne Terpstra weet, eveneens in de discipline Eliminator, niet verder te komen dan een achtste plaats. Verder was het gisteren de beurt  aan de renners in de discipline cross-country klasse Junioren en de Belofte (U23) dames.

Eerder viel te lezen dat de Elimator races voor de vrijdagavond door zeer slechte weersomstandigheden werden verplaatst naar de zaterdagochtend, uiteindelijk is dat de zaterdagmiddag geworden. Tijdens zijn races door de straten van Chies d’Alpago weet Jeroen zowel vrijdag als zaterdag te overtuigen en weet hij ook de finalerace op zijn naam te schrijven voor Heiko Hog (Duitsland) en Marcel Wildhaber (Zwitserland). Na de finale was er nog enige commotie omdat Jeroen te vroeg vetrokken zou zijn. De wedstrijdleiding beslist anders en kroont hem tot Europees Kampioen Eliminator.

Eliminator Europees Kampioen Jeroen van Eck Bron: facebook Joeren van Eck
Eliminator Europees Kampioen Jeroen van Eck Bron: facebook Jeroen van Eck

Anne Terpstra ging de strijd aan bij de vrouwen op het onderdeel Eliminator. Op vrijdag weet zij de eerste kwalificatietijd neer te zetten en in haar eerste race tweede te worden en mag door naar de volgende ronde. Op zaterdag weet zij de tocht naar de finale helaas niet te volbrengen en is geëindigd op een achtste plaats. Kathrin Stirnemann (Zwitserland) weet de titel in de wacht te slepen voor Anna Overparleiter (Italië) en Charia Teocchi (Italië).

De Junioren dames mochten in de categorie cross-country als eerste van start. Helaas heeft Nederland geen afvaardiging in deze klasse. Sina Frei (Zwitserland) weet de finish te passeren voor Nicole Koller (Zwitserland) en Ida Jansson (Zweden).

Na de Junioren dames was het vanzelfsprekend de beurt aan de Junioren heren. Roel van der Stegen wist vorige week met een indrukwekkende overmacht te winnen bij de categorie Junioren op het NK, hoe zou hij het doen in het Europese rennersveld? In het goed bezette startveld (66 renners) weet Roel zich goed staande te houden en hij weet te eindigen op een twaalfde plaats. De overmacht op het NK kon helaas niet doorgetrokken worden naar het EK. Het podium mocht betreden worden door Simon Andreassen (Denemarken), Antoine Philipp (Frankrijk) en Maximilian Brandl (Duitsland).

Tot slot was het in de categorie cross-country de beurt aan de Belofte dames (U23). Aan de start verschenen Annemarie Worst, die donderdag onderdeel was van het Nederlandse Team Relay team, en Anne Tauber. De dames hebben alles uit de kast gehaald om een zo goed mogelijk prestatie neer te zetten. Anne Tauber, die vorige week enorm veel pech op het NK had maar wel wist te finishen, weet te eindigen op een twaalfde plaats en  Annemarie Worst, die vorige week door pech niet eens wist te finishen op het NK, op een negentiende plaats. Het podium werd bezet door Perrine Clauzel (Frankrijk), Margot Moschetti (Frankrijk) en Monika Zur.