KIRCHZARTEN – Aan de ene kant baalt ze gruwelijk dat komend weekend een goed WK Marathon er niet meer in zit. Maar aan de andere kant prijst Hielke Elferink zichzelf ook gelukkig dat ze zondag niet meer overhield aan een zware valpartij tijdens de Black Forest Ultra Bike (117 km) in Kirchzarten. “Ik heb alleen een paar flinke kneuzingen, vooral in mijn bovenbeen”, vertelt de mountainbikester van Rent a Plant-Cannondale.

Elferink was bezig aan een ijzersterke race. Ze kwam bij het eerste twee tussenpunten zelfs als eerste door. Toen ging het echter mis. In een snelle afdaling schatte ze door de vele modder in haar ogen een bocht verkeerd in. Ze belandde daardoor op hoge snelheid langs het pad, ging hard onderuit en kwam daarbij onzacht in aanraking met een boom.

“Hopelijk heb ik nu de pech voor dit seizoen wel gehad”, vertelt ze. “Dit was echt een ongeluk, waar ik zelf niet zo veel aan kon doen. Ik hoop snel weer te herstellen, maar het WK rijden heeft denk ik geen zin. Gelukkig komt er in de rest van het seizoen nog veel moois. Wel zonde, want ik had het gevoel deze race te gaan winnen.”

elferinknagtegaal
Elferink op archiefbeeld. Foto: Aschwin Nagtegaal

Op de kortere marathon van 89 kilometer verliep de race voor Karen Brouwer (KMC-Mitsubishi) beter. Zij werd op drie minuten achterstand van Bettina Uhlig tweede.

Het WK Marathon wordt komende zaterdag verreden tijdens de Sella Ronda Hero in de Dolomieten.