HEESWIJK-DINTHER – Terwijl de Nederlandse top dit weekend aan de start stond in de World Cup in Albstadt en de marathonliefhebbers zich in het zweet werkten bij het Wielerfestival Montferland, reden de bikers van het xc-werk hun rondjes  bij de MTB Cup in Heeswijk-Dinther. Daar gingen zondag Laura van Regenmortel en Jeroen Boelen, allebei kersvers Nederlands kampioen streetrace, met de zege aan de haal bij de elites.

Boelen (Betch.nl-Superior) bleef Gerben Mos (Stouwdam) en Rens de Bruijn (Merida-Bassa) voor. Van Regenmortel (SBJ-Biketeam) rekende in de slotfase af met Reza Hormes-Ravenstijn (Licht Verzet). Derde bij de vrouwen werd Bianca van den Hoek.

lauravanregenmortelheeswijk
Het podium bij de vrouwen.

In de vrouwenrace ontstond al vroeg een kopgroep van vier, met naast het uiteindelijke podium ook Linda ter Beek. Het tempo lag hoog, waardoor Ter Beek de rol moest lossen. “Ik probeerde mijn krachten wat te sparen omdat wegrijden om dit parcours erg moeilijk was”, vertelde winnares Van Regenmortel. “Ik merkte dat ik iets beter was in de technische passages. Daarom besloot ik in de voorlaatste ronde te proberen om op een technisch stuk een gaat te slaan.”

Mede omdat Hormes-Ravenstijn niet helemaal goed voorbij een achterblijver kwam, kreeg Van Regenmortel een voorsprong. “Ik ben volle bak gegaan en daardoor hoefde ik in de laatste ronde geen risico meer te nemen.”

Uiteraard werden ook de andere categorieën verreden. Bij de dertigplussers versloeg Christian de Graaff na een spannende race – het verschil tussen de twee was nooit groter dan vijftien seconden – de sterke Belg Gody Jacobs. De derde plek was voor Willem-Jan Post. Bij de Masters 40+ liet Maikel Govaarts nog maar eens zien dat hij in zijn eerste jaar in deze categorie een serieuze kandidaat is voor de Nederlandse titel. Hij versloeg Micha de Vries en Freddie van der Schoot.

Beste amateur van de dag was Raymond van de Kruisweg, die door Guus Smits en Liwald Doornbos voor te blijven zijn eerste overwinning van het jaar boekte. In de jeugdcategorieën gingen de zeges naar Erik Boer (junioren) en Thymen Arensman (nieuwelingen. Boer bleef Per Wiggers en Randy de Beus voor, Arensman finishte voor Tim van Dijke en Rob Gambon.

In de jeugd-categorieën bij de vrouwen waren er overwinningen te noteren voor Kiki van Asselt en Julia Boschker. Van Asselt won bij de junioren door Kim Bodemann en Charlotte de Graaff de te verslaan, Boschker was bij de nieuweling-meisjes te sterk voor Lorena Peterman en Celine Klootwijk.

De volledige uitslag van de MTB Cup in Heeswijk-Dinther zijn hier te bekijken.