HEUBACH – Weer veertig punten voor de UCI-wereldranglijst, maar vooral een heel goed gevoel na afloop. Anne Terpstra was in haar nopjes met de vijfde plek die ze zondag bemachtigde in de sterk bezette Bundesliga-wedstrijd in Heubach. “Deze uitslag was veel beter dan vooraf gedacht, dus ik ben echt heel blij”, zei de Nederlands kampioene van Habitat een dag na haar race (UCI-buitencategorie).

Terpstra verdiende vrijdag met haar tweede plek in de Pearl Izumi Benelux Cup in Houffalize ook al veertig punten voor de wereldranglijst. Tijdens de warming-up in het modderige Heubach voelde ze die wedstrijd wel in haar benen. “Maar tijdens de wedstrijd ging het vanaf de start goed”, blikt ze terug. “Ik voelde me sterk en heb goed ingedeeld.”

De winst in Heubach ging naar de dit seizoen bijzonder sterke Deense Annika Langvad. Zij won voor Gunn-Rita Dahle-Flesja en de Oostenrijkse Elisabeth Osl. Een half minuutje voor Terpstra en ongeveer vijf minuten achter de nummer één finishte de Duitse Adelheid Morath als vierde. Terpstra bleef onder andere Malene Degn, Nataliia Krompets, Jovana Crnogorac en Sofia Wiedenroth voor. De Nederlandse Hielke Elferink finishte knap als tiende.

“Heel cool om tussen al deze namen mee te rijden”, sprak Terpstra. “Ik heb nog nooit eerder op het podium gestaan bij de Bundesliga. Dit was dus echt een geslaagd raceweekend.”

ceremony_Morath_Dahle_Langvad_Osl_Terpstra
Het podium in Heubach met van links naar rechts Morath, Dahle-Flesja, Langvad, Osl en Terpsta. Foto: Armin M. Küstenbrück/EGO Promotion

Alle uitslagen Bundesliga Heubach