HAIMING – Een groot deel van de Nederlandse mountainbiketop staat dit weekeinde aan de start van het Ötztaler Mountainbikefestival (UCI.HC) in het Oostenrijkse Haiming. Bij het ongeveer twintig koppen tellende Nederlandse contingent ook Marianne Vos, die haar eerste internationale mountainbikerace sinds april 2014 rijden. Toen won de Brabantse alleskunner de Sea Otter Classic.

Vos zal net als onder andere Nederlandse kampioene Anne Terpstra, Marlo Koevoet, Britt van den Boogert, Hielke Elferink en Annemarie Worst, starten op zondagmiddag om 13.00 uur. Twee uur later is het de beurt aan de elite-mannen. Daar rijden Hans Becking, Frank Beemer, Rudi van Houts, Erik Groen en ook belofterenners Milan Vader, Kjell van den Boogert, Thijs Zuurbier en Gosse van der Meer.

Daarnaast starten bij de nieuwelingen Rob Gambon en Julia Boschker en bij de junioren – de race is onderdeel van de UCI Junior Series – Marc Bouwmeester, Perry van den Bos, Roel van der Stegen, Maikel Kleiboer en Kiki van Asselt.

vandenboogerthaimingolechristianfagerli
Beelden van het Ötztaler Mountainbikefestival vorig jaar. Foto: Christian Fagerli

De volledige startlijst van de wedstrijd in Haiming zijn hier te bekijken. Daarnaast is er dit weekeinde nog een Bundesliga-wedstrijd in Wombach, waar xce-specialist Jeroen van Eck zijn sprintseizoen opent. Veel marathonistici zullen starten in het Mega Sports Bikefestival in het Duitse Sunder-Hagen. Ook Bikesight.nl is daar aanwezig, net als bij de Luxemburgse chrono Mil-Man-Trail, een dag later. Verslagen van alle gebeurtenissen zijn vermoedelijk de dag na koningsdag te lezen op Bikesight.nl.