SCHAAN – Haar dertiende plaats in de BMC Racing Cup in het Zwitserse Schaan betitelde ze als ‘aardig goed’. Het meest tevreden was Hielke Elferink echter met haar laatste ronde, waarin ze de zesde tijd neerzette. “Dat is wel een mooie opsteker”, sprak de mountainbikester van Rent a Plent/Cannondale.

Er was in Schaan een startveld van ‘heb-ik-jou-daar’. De wedstrijd werd gewonnen door Jolanda Neff, voor Esther Süss en Sabine Spitz. Maar ook onder andere Helen Grobert, Irina Kalentyeva, Elisabeth Osl,  Corina Gantenbein en Julie Bresset nestelden zich in de top tien. Daar kwam Elferink, die negen minuten na Neff finishte, twee minuten voor te kort.

elferinkschaan
Nieuwkuijk is mooi, Groesbeek ook. Maar koersen in Zwitserland… Elferink rijdt in het midden van het veld, in het groen. Foto: Asprosport

“Het verschil met de top wordt kleiner”, sprak Elferink tevreden. “Ik ging op het einde Hanna Klein nog bijna voorbij en hield Kathrin Stirnemann achter me. De power komt langzaam terug en dat is mooi. De laatste ronde ging echt goed. Daarin maakte ik niet meer de technische foutjes die me de eerste rondes veel tijd kostten.”

Bij de mannen won Julien Absalon, voor Martin Fanger en Lars Forster. Volledige uitslag is hier te bekijken.