OLDENZAAL – De afgelopen jaren werd hij onder de naam van het Open Twents Kampioenschap nog verreden als verkapte regionale wedstrijd. Dit jaar is de Zwiep MTB Cup in Oldenzaal een volwaardige nationale koers op een nog uitdagender parcours op recreatiepark ‘t Hulsbeek. De door MTB Het Twentse Ros georganiseerde race vindt plaats op zondag 19 april. 

“Het parcours is dit jaar weer wat zwaarder en mooier gemaakt ten opzichte van vorig jaar”, laat Tom Hoekman namens de organisatie aan Bikesight.nl weten.  “Het  in de mountainbikewereld bekende strand zit er weer in, een strook waar verschil gemaakt kan worden. Verder weer pittige beklimmingen, de lange asfalt klim op de wielerbaan en snelle technische singletracks. En natuurlijk onze rockgarden.”

twentsoldenzaaltrekzwiephokeman
Tom Hoekman, Nederlands kampioen bij de amateurs, op de rockgarden.

Dat de wedstrijd in twee jaar is uitgegroeid van regionale koers naar nationale koers, zegt iets over de ambitie van de organisatie. “We willen er een grote mountainbike-wedstrijd van maken en hadden graag dit jaar al deel uitgemaakt van de Benelux Cup, maar de plekken waren al vergeven. We willen groeien en  hebben grote plannen voor de komende jaren.”

Meer info: www.zwieptrekmtbcup.nl