BERLICUM – In september 2014 ging hij tijdens het rijden van de Swiss Epic, een zware meerdaagse in Zwitserland, hard onderuit. Micha de Vries (43) belandde in het ziekenhuis met twee gebroken nekwervels. Inmiddels is de oud-teammanager van het inmiddels opgeheven Cube-Nutswerkteam weer helemaal terug. Won hij aan het einde van deze winter al een aantal veldritten, afgelopen zondag schreef de Masters 40+ coureur in Berlicum ook de mountainbike-seizoensopening op zijn naam.

“Mooi om zo het seizoen te beginnen”, sprak de Hilversummer na zijn zege. “Maar ik ben vooral blij dat ik nog kan fietsen na mijn valpartij in de Swiss Epic. Het is een zware revalidatie geweest en het is nu nog steeds niet honderd procent. Moet nog steeds vaak naar de fysio.”

Zijn lichamelijke ongemakken weerhielden De Vries er echter niet van om zondag een ijzersterke Grote Prijs Kivada Wielersport te rijden. De Vries kwam op kop te rijden met Patrick Muurmans, Freddie van der Schoot en Rick van den Hanenberg en Maikel Govaarts. Het vijftal bleef tot in de laatste ronde samen, tot Muurmans (BOM Ventoux) een demarrage plaatste. “Toen hij stil viel, heb ik overgenomen en ben ik een tandje zwaarder gaan rijden. Dat was voldoende om weg te rijden bij de rest.”

michadevriesmuurmansvanderschoot
Het podium bij de Masters 40+, met Muurmans, De Vries en Van der Schoot.

Uitslag Masters 40+ Berlicum

1 Micha de Vries HILVERSUM 254
2 Patrick Muurmans TILBURG 313
3 Freddie van der Schoot GEMONDE 205
4 Rick van den Hanenberg BERLICUM NB 251
5 Maikel Govaarts DRUNEN 306
6 Marcel Scheffer DOETINCHEM 263
7 Jan van Oorschot LIEMPDE 206
8 Corné van Oorschot LIEMPDE 222
9 Danny Sleeckx OOSTMALLE 304
10 Stijn Boek KROMMENIE 271

Volledige uitslag