OTTIGNIES – Onze zuiderburen trapten het ‘officiële’ cross-countryseizoen dit weekeinde af met de Wallonia Cup in Ottignies. Naast een hele hoop Belgen (meer dan vijfhonderd deelnemers in totaal) stonden daar ook een aantal Nederlanders aan de start. In de categorie junior-vrouwen presteerde ons land het beste.

De pas 14-jarige Zoë Mulder (Beebikes-Nutswerk) finishte in die categorie achter de Belgische Eva Maria Palm (17) als tweede. Didi de Vries (17) van het Dare2b Waasland MTB Team finishte als derde.

Bij de elite-vrouwen was achter de Belgische winnares Githa Michiels Britt van den Boogert (Craft-Ten Tusscher) op de vijfde plek de beste Nederlandse. Sophie von Berswordt (Giant) finishte op plek zeven, Marquerite de Neve (Beebikes) werd elfde.

Kjell van den Boogert (MPL-Specialized) werd zevende bij beloftes, in een wedstrijd die werd gewonnen door Wout Alleman. Frans Claes won bij de elite-mannen. Daar deed geen Nederlander mee.

kjellvandenboogertmplottignies
Kjell van den Boogert vermaakte zich wel in Ottignies. Foto via MPL-Specialized

Alle uitslagen Wallonia Cup Ottignies