ENSCHEDE – Dat het nieuwe team er kwam, dat was al een tijdje bekend. Nu heeft Jan ten Tusscher echter ook een sponsor gevonden voor zijn volgende project: Craft. De opleidingsploeg van de oud-manager van het Giant XC Pro team gaat het seizoen 2015 in onder de naam Craft Ten Tusscher Ofroad Team. De coureurs van het team zullen gaan rijden op fietsen van Cannondale.

Het team is een initiatief van Stichting Mountainbike Promotie Twente en het krijgt dan ook een Twents karakter;  Ten Tusscher komt ook uit Enschede. Hij zal de ploeg leiden samen met Maarten Nijland. De formatie wil coureurs een goede opleiding bieden, in de hoop dat ze doorstromen naar de nationale top. Er zullen zowel veldrijders als mountainbikers voor de ploeg gaan rijden.

craft_logo

Een uitgebreid artikel over de ploeg is te lezen op de website van de Twentse krant Tubantia.

Craft Ten Tusscher Offroad Team

  • Per Wiggers (junior)
  • Yannick Vrielink (junior)
  • Vincent Kip (belofte)
  • Stijn Kalvenhaar (nieuweling)
  • Britt van den Boogert (belofte)
  • Bart van Binsbergen (belofte)
  • Guus Olde Monnikhof (junor)
  • Thijmen Arensman (nieuweling)
  • Luca Vreeswijk (nieuweling)