BRUSSEL – Het lijkt nog slechts een kwestie van tijd voordat de Benelux Cup 2015 eindelijk definitief gepresenteerd wordt. Het is nog wachten op de goedkeuring van de reglementen en het akkoord van de naamsponsor. Dat melden onze collega’s van Mountainbike.be.

Vrijdag vergaderden de organisatoren en de betrokken federaties in het bondsgebouw van de Belgische wielerbond KBWB. “Het reglement kreeg daar een vastere vorm”, stelt André Koppers, coördinator MTB bij de KBWB.

erikvandenboogertvanderheijdenapeldoorn
Michiel van der Heijden en de Belg Bart de Vocht in actie in Apeldoorn, september 2014. Foto: Erik van den Boogert

Daarbij zou ook gesproken zijn over een paar nieuwigheden: een apart klassement voor Masters 3-coureurs (49+) en een interclub-klassement.

De kalender blijft grotendeels zoals hij eerder al op deze site is gepubliceerd. Let wel op: de wedstrijden in Houffalize worden grotendeels op vrijdag 1 mei verreden. De wedstrijd in Eupen is, afgaande op de data op Mountainbike.be, een week verplaatst.

Voorlopige kalender Benelux Cup 2015

  1. 4-5 april: Nieuwkuijk (Nederland)
  2. 1-2 mei: Houffalize (België)
  3. 9-10 mei: Erezée (België)
  4. 6-7 juni: Eupen (België)
  5. 11-12 juli: Alzingen (Luxemburg)
  6. 22-23 augustus: Landgraaf (Nederland)
  7. 29-30 augustus: Apeldoorn (Nederland)
  8. 19-20 september: Esch-sur-Alzette (Luxemburg)