SITTARD – Hij presteert dit winterseizoen in de Jos Feron Cup bijzonder constant: in elke wedstrijd van de Limburg/Brabantse wedstrijdserie eindigde Edwin Arts op het podium. Een overwinning was echter al weer een tijdje geleden voor de coureur uit Overloon. Zondag was in het Sittard weer zover, na vijf tweede plekken op rij. Arts finishte op het mooie parcours nabij het klooster van Watersley de Belg Carlo Porco en Ike Janssen uit Venray.

edwinartserikkorenblikwatersleysittard
Zoals te zien is aan deze mooie actiefoto van Edwin Arts: het was zondag in Sittard een stuk mooier weer dan in veel andere delen van Nederland. Foto: Eric Korenblik

Arts had een comfortabele voorsprong van anderhalve minuut op zijn eerste achtervolger. Daarachter was het spannender. Janssen miste plek twee op slechts zes seconden, nummer vier Harry Rasing miste het podium op slechts acht seconden.

Bij de Masters boekte ‘Mister Limburg-cross’ Leon Crienen zijn zoveelste overwinning in de Jos Feron Cup. Hij klopte Harrie Peeters (Blerick) en Stephan Lotz (Maasmechelen, België). Snelste vrouw van de dag was Milou Meeuse. Ze bleef Kirsten Peetoom en Santina Brands voor.

Met nog twee wedstrijden te gaan, lijkt Arts de eindzege in de Jos Feron Cup niet meer te kunnen ontgaan.