OUDDORP/DE PANNE – Ronan van Zandbeek had een topweekend met een overwinning in de Strandrace Brouwersdam op zaterdag en een derde plek in De Panne op zondag. Ook Bram Imming deed het zeer sterk, met twee keer een tweede plek in dezelfde wedstrijden. De succesvolste strandspecialist(e) van het weekend was echter Pauliena Rooijakkers. De Nederlands kampioene – partner van Van Zandbeek, won zowel in Ouddorp als De Panne.

Met name in de eerste Strandrace bij Brouwersdam (Ouddorp, Zuid-Holland) was de overmacht van Rooijakkers (Parkhotel Valkenburg) groot: ze bleef nummer twee Riejanne Markus liefst vijf minuten voor. De voorsprong op nummer twee Natalie van Gogh was zelfs elf minuten.

jacokleijwegtrooijakkers
Rooijakkers op weg naar de zege in Ouddorp. Foto: Jaco Kleijweg

Van Zandbeek had in Ouddorp veel meer weerstand. Hij rekende na een spannende eindsprint niet alleen af met Imming, maar ook met Thijs Zonneveld, Tino Haakman en Jasper Ockeloen. Het was voor Van Zandbeek, na heel wat podiumplaatsen, zijn eerste overwinning op het strand.

In het Belgische De Panne (1500 deelnemers) ging de overwinning verrassend naar Richard Jansen. De coureur van Imming/De Zeeleeuw reed pas zijn tweede strandrace. Hij speelde een sterk ploegenspel met Imming en schakelde daarmee Van Zandbeek uit. “Het was een zware wedstrijd, met veel strand op- en afgangen. De mist maakte het behoorlijk lastig, met al die plassen had ik het ook echt koud. ¬†Toen ik op het laatste stuk zand een gaatje had wist ik dat het binnen was”, zei Jansen op mountainbike.be.

De uitslag van de Strandrace Brouwersdam is hier te bekijken, volledige de uitslag van de Beachrace De Panne hebben we nog niet op kunnen sporen.