SCHOORL – Thijs Zuurbier en Robbert de Nijs hebben afgelopen weekend een mooie strijd geleverd tijdens de zesde en voorlaatste wedstrijd van de Rabo Top Noord-Holland. In Schoorl bleef Zuurbier (Van der Heide-Kenda) De Nijs (op het moment teamloos) uiteindelijk nipt voor.

schoorldewaarddenijszuurbier
Podium in Schoorl – zo te zien gingen er nog twee man met de fiets naar huis. Foto via Bram de Waard.

Na vanaf de laatste rij te zijn gestart sloot De Nijs na krap een ronde aan bij de kopgroep. Onder de inspanningen van hem en Zuurbier spatte de kopgroep uiteen. De twee reden tot in de laatste ronde bijelkaar, waarna Zuurbier profiteerde van zijn explositiveit en De Nijs in de slotfase loste. Achter het tweetal werd strandspecialist Bram de Waard derde.

Bij de vrouwen boekte Laura van Regenmortel haar vierde zege. De mountainbikester uit Anne Paulowna nam vroeg de leiding met een versnelling en zag haar concurrentes pas aan de finishstreep terug. “De benen waren niet helemaal fris tijdens de wedstrijd”, schrijft ze op haar eigen weblog.  “Afgelopen donderdag ben ik voor het eerst in tijden weer naar de wielerbaan geweest om de trainen en de verzuring daarvan kon ik nog duidelijk voelen in mijn benen. Ik probeerde het te negeren en er omhoog doorheen te trappen. Het deed aardig zeer, maar ik wist een goed tempo vol te houden. Mijn voorsprong werd elke ronde iets groter.”

Achter Van Regenmortel finishte Alieke Hoogenboom als tweede en Sophie von Berswordt derde. In de funklasse ging de overwinning naar Edwin Sierkstra. Hij bleef Freek Wenners en Barend Derriks voor. In het algemene klassement staan Henk van Vuure (topklasse), Annemarie Kranenburg (vrouwen) en Nick Lennings (funklasse) bovenaan. Alle uitslagen van de Rabo Top Noord-Holland zijn hier te bekijken.