NIEUWEGEIN – Er was een paar weken geleden wat ophef over in de mountainbikewereld: de MTB Trophy Sittard-Geleen was door de organisatie en de KNWU gepland  op zondag 12 april, net als de populaire Aia Hel van Groesbeek. Vandaag maakte MTB Watersley, de organisatie van de MTB Trophy, een nieuwe datum bekend. De wedstrijd wordt nu gehouden op 16 en 17 mei 2015.

watersleystart
Start van de vrouwenrace van de MTB Trophy Sittard-Gelleen.

De Hel van Groesbeek, een marathon over meer dan 100 kilometer door het Rijk van Nijmegen, werd afgelopen april voor het eerst verreden en was een groot succes. De wedstrijd was al ruim voor de start uitverkocht. Ook de MTB Trophy maakte in 2014 een succesvolle entree in het wedstrijdcircuit. De race heeft een prachtig en afwisselend parcours met flink wat hoogteverschil. Afgelopen zondag werd er op hetzelfde terrein nog een race in de Jos Feron Cup verreden.