DEN BOSCH – Bart Brentjens heeft maandagavond een prachtige prijs aan zijn imposante erelijst mogen toevoegen. De Olympisch kampioen van 1996 kreeg tijdens het nationale Wielergala in Den Bosch de Peter Post Trofee. Die oeuvreprijs wordt uitgereikt aan personen of instellingen die in het verleden van grote waarde zijn geweest voor de wielersport. Brentjens volgt daarmee Joop Zoetemelk en de wielerploeg van Rabobank op, die de prijs hiervoor wonnen.

Bart Brentjens BETCH.nl Superior MTB Racing Team 2014
Bart Brentjens.

Brentjens won in 1994 het eindklassement in de wereldbeker, werd in 1995 wereldkampioen en won in 1996 Atlanta Olympisch Goud. Daarnaast werd hij meerdere keren Nederlands mountainbikekampioen en won hij ontzettend veel andere wedstrijden. Verder heeft hij al jaren zijn eigen mountainbikeploeg én is hij nog steeds actief op de fiets. De afgelopen jaren won hij meerdere etappekoersen in de Masters-categorie.

bartbrentjens
Brentjens passeert als eerste de streep in Atlanta.