NIEUWEGEIN – Via de app van de KNWU is een eerste lijst te maken van de nationale mountainbikewedstrijden in 2015. Dat heeft Bikesight voor de fanatieke planners alvast gedaan. Als we alles op een rijtje zetten komen we voorlopig tot een aantal van elf nationale KNWU-races in 2015. Het seizoen begint op zondag 22 maart traditioneel in Berlicum en eindigt, al even traditioneel, met de Geopark Hondsrug Classic.

logo-KNWUDisclaimer: alles is onder voorbehoud, niks is gecheckt bij KNWU of organisaties. Het kan dus zijn dat er nog wat verandert of dat er een nationale race onder de auspiciën van de bond ontbreekt. Denk bijvoorbeeld aan Apeldoorn, die waarschijnlijk op 29 en 30 augustus wordt verreden.

Deze evenementen zullen ook binnen niet al te lange termijn opgenomen worden in de Bikesight.nl Mountainbike Kalender 2015, die inmiddels al aardig vorm begint te krijgen. Daar kun je ook zien of deze nationale races dubbelen met een andere Nederlandse of buitenlandse, al dan niet onder een wielerbond verreden, mountainbikewedstrijd.

KNWU Mountainbike Kalender 2015 (onder voorbehoud)

 • 22 maart: GP Kivada Wielersport Specialized Berlicum
 • 5/6 april:  Van Tuyl Paasbike Nieuwkuijk (Benelux Cup)
 • 12 april: MTB Trophy Sittard-Geleen
 • 19 april: Open Twents Kampioenschap Oldenzaal
 • 26 april: Koningscup Havelte
 • 2 mei: MCO Lente Trophy Oss
 • 31 mei: MTB Cup Heeswijk-Dinther
 • 14 juni: Baggelhuizerplas MTB Wedstrijd Assen
 • 18/19 juli: NK Zoetermeer
 • 22/23 augustus: Landgraaf (Benelux Cup)
 • 11 oktober: Geopark Hondsrug Classic
dennisebertberlicumwimlemmers
Dennis Ebert op weg naar de zege bij de amateurs in Berlicum, afgelopen maart. Foto: Wim Lemmers