NIEUWEGEIN – De rentree van de Benelux Cup  in de mountainbikesport werd een paar maanden terug met groot gejuich ontvangen. Toch is het nog lang niet zeker dat de wedstrijdserie met manches in België, Nederland en Luxemburg in 2015 daadwerkelijk terugkeert op de kalender. “Sinds afgelopen week zijn de kansen gestegen, maar er zijn nog veel hindernissen te nemen”, zegt André Coppers, coördinator van de mtb-commissie van de Belgische wielerbond, op mountainbike.be

De mogelijke wedstrijden van de Benelux Cup – acht stuks in totaal! – staan inmiddels op de UCI-kalender. Een aantal valt echter samen met andere belangrijke mtb-evenementen, zoals World Cups en races in de Bundesliga. “De kalender staat  nog niet vast, het kan nog alle kanten uit. Maar al die vroegtijdige heisa over het samenvallen met andere wedstrijden is zeker niet goed voor het project”, stelt Koppes.

Voorlopige kalender Benelux Cup 2015

  1. 4-5 april: Nieuwkuijk (Nederland)
  2. 2-3 mei: Houffalize (België)
  3. 9-10 mei: Erezée (België)
  4. 30-31 mei: Eupen (België)
  5. 11-12 juli: Alzingen (Luxemburg)
  6. 22-23 augustus: Landgraaf (Nederland)
  7. 29-30 augustus: Apeldoorn (Nederland)
  8. 19-20 september: Esch-sur-Alzette (Luxemburg)

mpltrophy
Beelden van de wedstrijd in Apeldoorn.