RAVENSTEIN – In de week dat bekend werd dat Nederlands kampioene Anne Terpstra en de Tjech Marek Konwa het team verlaten, heeft Brentjens Mountainbike Racing Team een nieuw talent binnengehaald. De 19-jarige Britse Alice Barnes rijdt de komende twee jaar voor de equipe die dit jaar zijn wedstrijden rijdt onder de naam Betch.nl-Superior. Eerder tekende ook al het Franse toptalent Margot Mosschetti voor de ploeg van oud-Olympisch kampioen Bart Brentjens.

Brentjens hoopt met Barnes de Olympische Spelen van Rio (2016) te halen. “Ze is zeer getalenteerd en is technisch erg sterk. Het is mooi om met jonge en gemotiveerde renners met Olympische ambities te werken. Ik kijk er naar uit toe te werken naar de Spelen van 2016,” legt de teammanager uit.

blackpool alice
Barnes op archiefbeeld (en een racefiets).

Barnes zelfs is vanzelfsprekend blij met haar contract bij Brentjens. “Ik ben er zeker van dat dit de juiste plek is voor mij op dit moment in mijn carrière.”

De Engelse is al jaren onderdeel van het talentontwikkelingsprogramma van de Britse wielerbond. Ze kwam altijd uit op bijna alle wieleronderdelen. Dit jaar deed ze voor haar land mee aan de Commonwealth Games en eindigde ze zevende op het WK bij de beloftes. Ook finishte ze in meerdere World Cups in de top tien.