WOLPHAARTSDIJK – Matthijs Eversdijk heeft zaterdag de tweede wedstrijd van de TMZ Wintercompetitie gewonnen. De 21-jarige Zeeuw bleef op een 2,3 kilometer lang parcours in Wolphaartsdijk de Belg Danny Sleeckx en de pas 14-jarige tweelingbroers Mick en Tim van Dijke voor. 

matthijseversdijk
Als we mooi archiefbeeld hebben, dan gebruiken we dat natuurlijk. Eversdijk in actie tijdens Cape Pioneer Trek.

De wedstrijd in de A-categorie was een spannende. Al vroeg ontstond een kopgroep van vijf, met naast de top vier van de dag ook nog de winnaar van de eerste race, Pim van de Swaluw. Nadat die er vanwege een verkoudheid halfweg koers mee ophield, probeerden de drie jonge coureurs het de ervaren Sleeckx keer op keer lastig te maken. Pas in laatste ronde lukte het Eversdijk de beslissende bres te slaan.

In de B-categorie ging de zege naar Franky Taelman, die profiteerde van een val van nummer twee Kees Reijnhout. Simone Cornelisse won bij de vrouwen. Alle uitslagen van de TMZ Wintercompetitie zijn hier te bekijken.