BAD SACKINGEN – De KMC Bundesliga is al jaren populair onder Nederlandse wedstrijdrijders. In 2015 kent de Duitse wedstrijdserie zes wedstrijden, twee meer dan vorig jaar. Naast de twee nieuwe wedstrijden zijn er twee races in de UCI ‘Hors Class Category’, waar veel punten zijn te verdienen voor de wereldranglijst.

Nieuw op de kalender zijn de evenementen in Titisee-Neustadt en in Wombach. Klassiekers Bad Salzdefurth en Heubach zijn de races van de UCI-buitencategorie. “We zijn blij dat de serie hebben kunnen uitbreiden”, zegt Udo Sprenger van de Duitse wielerbond.

Kalender KMC MTB Bundesliga 2015
18-19 april:  Bosch Gold Trophy Sabine Spitz Bad Säckingen (C1)
25-26 april: Haibike-Festival Wombach (C2)
02-03 mei: BiketheRock  Heubach    (HC)
16-17 mei: Wheelsports Race Schopp  (C2)
11-12 juli: Wäldercup Titisee-Neustadt  (C1)
19-20 september:  Mountainbike Race Bad Salzdetfurth  (HC)
Meer informatie

ceremony_overall
Winnaarsceremonie in Bad Salzdetfurth, afgelopen september. Foto: Adreas Dobslaff/EGO-Promotion