APELDOORN – Frank Beemer is per 1 november geen renner meer van MPL-Specialized. De 27-jarige mountainbiker uit Garderen krijgt van de Apeldoornse formatie geen nieuw contract aangeboden. Het team is van mening, zo laat het in een persbericht weten, dat Beemer toe is aan een stap hogerop. 

Teammanager Marcel Kramer gaat er vanuit dat Beemer bij een ander professioneel team onderdak zal vinden. “Frank heeft de afgelopen twee jaar voor belangrijke prestaties gezorgd”, zegt hij in het persbericht. “Daarnaast was Frank een prettig persoon om mee samen te werken. Zijn professionaliteit, inzet en uitstraling hebben een zeer positief effect bij zowel de begeleiding als sponsoren opgeleverd. Desondanks vinden wij dat Frank met zijn prestaties het niveau van het team ontgroeid is.”

frankbeemerberlicumwimlemmers
Frank Beemer. Foto: Wim Lemmers

Beemer zelf, die onder de vlag van het team dit jaar 35e en 32e werd op respectievelijk het EK en het WK, zou begrip hebben voor het besluit. Lees het volledige bericht van MPL-Specialized-team hier.