RETIE – Hij moest  bijna als laatste starten, maar kwam als eerste over de streep. Christian de Graaff schreef afgelopen weekeinde in het Belgische Retie de slotwedstrijd van de ATB-cross wedstrijdserie op zijn naam. De Nederlands kampioen bij de Masters 30+ deed dat na een knappe inhaalrace: in Retie werd geracet volgens een apart principe. Er werd gestart in omgekeerde volgorde van het klassement, met telkens tussenpozen van 5 seconden.

degraaffretie
Het podium in Retie.

De Graaff werd op het podium vergezeld door de Belgen Bart Lodewijckx en Lars Ooms. Ook Koen van de Ven (vierde), Sjoerd Meijdam (zesde) en Arne Nuys (negende) eindigde in de top 10. In de B-klasse was er een overwinning voor Ron Mourik van Bom Ventoux.

Eindklassement
Het eindklassement van de 18 (!) wedstrijden tellende ATB-cross werd gewonnen door de Belg Vincent Meyvis, die vijf landgenoten voorbleef. Beste Nederlanders in de overall-uitslag waren Arne Nuys (ATB Team Rings-Goirle) op de zevende plek en Harold van Gerven (Peerkes Biketeam) op plek elf.

Het Belgische Nodrugs ATB-team kroonde zich tot beste team, gevolgd door drie Nederlandse ploegen. Sponser Sportfood Benelux eindigde op plek twee, ATB Team Ring-Goirle werd derde en Peerkes Biketeam werd vierde. Bom-Ventoux werd achtste.

Alle uitslagen van de ATB-cross zijn hier te bekijken.