GRÄCHEN – Alleen pech lijkt Hielke Elferink en haar Zwitserse teamgenote Esther Süss nog van de tweede plek in de Swiss Epic te kunnen houden. Het duo van Wheeler-iXS eindigde vandaag voor de vijfde dag op rij op de tweede plek, achter Ariane Kleinhans en Annika Langvad. Het Specialized-duo is duidelijk een maatje te groot voor Elferink en Süss. Met nog een etappe te verrijden is het verschil in het klassement nu meer dan 50 minuten.

Overigens is het team van Wheeler op hun beurt weer veel te sterk voor de Kristin Aamodt en Andrea Kuster, die derde staan. Het verschil is bijna 2,5 uur. Bij de mannen gaan Jochen Käss en Daniel Geismayr aan de leiding na hun zege in de etappe van vandaag. Hun voorsprong op de nummers twee in het klassement (Lukas Büchli en Mathias Flückiger) is echter amper twee minuten.

elferinksussswissepicsportograf
Süss leidt in een afdaling voor Elferink. Foto: Sportograf.com

Voor Willem van Heerdt en Micha de Vries (Cube-Nutswerk) kwam er vandaag op vervelende wijze een einde aan de Zwitserse etappewedstrijd. De Vries kwam ongelukkig ten val en moest naar het ziekenhuis vervoerd worden met een paar gescheurde nekwervels. Hij is een aantal weken veroordeeld tot het dragen van een nekbrace. De Vries was overigens niet de enige die door een valpartij in de etappe van vrijdag naar het ziekenhuis moest. Ook elite-renner Florian Vogel kwam zwaar ten val, maar hij bleek niks gebroken te hebben.