SANKT GALLEN – Het Nederlandse Giant Pro XC Team, bij de vrouwen koersend onder de naam Liv/Giant, raakt een van zijn sterkste pionnen kwijt. Jolanda Neff verruilt het team van teammanagers Jan ten Tusscher en Leo van Zeeland voor het Zwitserse Stöckli. Neff, zelf ook afkomstig uit Zwitserland, werd de afgelopen drie jaar wereldkampioene bij de beloftes en werd onlangs ook de jongste winnares van wereldbeker ooit.

Jolanda Neff.
Jolanda Neff.

“Het materiaal van Stöckli heeft me overtuigd”, vertelt Neff op haar website. “Het team heeft een perfecte infrastructuur. Daarnaast is het voor mij belangrijk dat ik nu kan rijden voor een succesvol Zwitsers bedrijf met veel ervaring. Ik kijk uit naar de samenwerking.”

Voor Giant XC Pro rijden onder andere ook Michiel van der Heijden en Pauline Ferrand-Prevot. Met die laatste lag Neff dit seizoen vaak in de clinch.