HAFJELL – Voor het eerst sinds 2008, toen werd hij in het Italiaanse Val di Sole 45e bij de beloftes, stond Hans Becking zaterdag weer aan de start van een WK mountainbike. Met een 30e plek in een zwaarbezet elite-veld deed de 28-jarige coureur van Betch.nl-Superior dat naar behoren, op  meer dan negen minuten achterstand van wereldkampioen Julien Absalon en net voor Frank Beemer (32e).  “Ik heb gewoon een sterke en foutloze race gereden”, is Becking gelukkig.

Becking reed een constante race waarin hij telkens rondjes reed van ongeveer iets onder de 14 minuten. Vanaf plek 41 na de start klom hij op die manier gestaag op naar de 30e plek aan de finish. “Met strakke rondetijden kom je ver op dit parcours”, zei Becking. “De laatste ronde zaten nog vier concurrenten voor me, maar toen was het voor iedereen hetzelfde: maximaal.”

hansbeckingfrankbeemerpatricksuttels
Becking (rechts) en Beemer met elkaar in strijd. Foto: Patrick Suttels

Na een goede aanloop, was het gevoel vooraf eigenlijk helemaal niet goed bij de Nederlands marathonkampioen. “Tegen het einde van het seizoen is het echter vaak de vorm van de dag en die was goed gelukkig. Heb niet teveel risico’s genomen. Het ging wel echt verschrikkelijk hard, maar het is dan ook een WK. Ben echt blij dat de bond mij deze kans heeft gegeven om te kunnen starten. Ook Magura heeft me erg goed geholpen, om mijn bike perfect te krijgen voor de race.”