MIDDELRODE – Geheel in de lijn van de traditie van het evenement zou dit bericht in het Brabants getikt moeten worden. Nu beheerst de redactie van Bikesight.nl dit taaltje daarvoor misschien nét voldoende, maar om het ook voor de lezers uit pak ‘m beet Warmenhuizen of Schoorldam leesbaar te houden, houden we het gewoon bij het Nederlands. Afgelopen zaterdag heeft Micki van Empel zich tijdens de Streetrace van Mirroi gekroond tot de enige echte officieuze wereldkampioen streetrace. Van Empel werd op het podium van de prestigieuze koers door het centrum van Middelrode niet alleen vergezeld door een paar mooie rondemissen, maar ook zijn collega-crossers Twan van den Brandt en Patrick van Leeuwen.

In de wedstrijd, die vanwege het overlijden van Annefleur Kalvenhaar voorafgegaan werd door een indrukwekkende minuut stilte, finishte Jeroen Boelen (Betch.nl-Superior) en Liwald Doornbos (Cube-Nutswerk) als vierde en vijfde.  In de funklasse ging de zege naar Lars Ooms,  voor Rob Meeuwessen.

middelrode1
Het peloton staat voor de start stil bij het overlijden van Annefleur Kalvenhaar. Foto: Rob de Keijzer
vanempelpodium
Van Empel op het hoogste treedje van het podium. Foto: Rob de Keijzer