MÉRIBEL – Het verschrikkelijke nieuws van het overlijden van Annefleur Kalvenhaar is in de wielerwereld ingeslagen als een bom. Topsport is soms echter hard: de vier xc-races van de World Cup in Méribel, het terrein waar de 20-jarige renster vrijdag haar noodlottige val maakte, gaan zondag gewoon door. De deelnemende mountainbikers zullen tijdens die wedstrijden Kalvenhaar eren door middel van een bloem op hun stuurbord. Daarnaast zal voor de start van elke categorie één minuut stilte in acht worden genomen.

Het Duitse team Focus XC, waar Kalvenhaar sinds dit seizoen deel van uitmaakte, zal gewoon aan de start staan. Het team deed op de ploegleiders-meeting het verzoek aan de coureurs om niet met rouwbanden te starten, maar de bloem als alternatief te gebruiken. Voorzover bekend zullen de Nederlandse deelnemers gewoon gaan rijden.

kalvenhaarfocusfocus
Kalvenhaar begin van dit seizoen, tijdens de teampresentatie van Focus.