WINDHAM – Ze moest, ondanks een fikse eindsprint,  haar meerdere erkennen in Catharine Pendrel (Canada), Tanja Zakelj (Slovenië) en de Zweedse Annika Langvad. Maar de vierde plek die Jolanda Neff zondag pakte in de World Cup in Windham was voor de pas 21-jarige Zwitserse voldoende om de eindzege in het wereldbekerklassement veilig te stellen. De mountainbikester van het Nederlandse Giant XC Pro/Liv Giant is met nog een race te gaan niet meer in te halen door haar concurrentes Pendrel en Zakelj en wordt daardoor de jongste winnares van de World Cup.

pendrelneffwindham
Pendrel (6) en Neff in Windham. Foto: World Cup Windham

Bij de elite-mannen klom Rudi van Houts door zijn 14e plek in de Amerikaanse race naar een 22e plek in het wereldbeker-klassement. Hans Becking (37e) pakte voor de tweede keer dit jaar punten en staat nu 77e. Bij de beloftes wordt het winnen van de wereldbeker een erg lastige opgave voor Michiel van der Heijden. Door zijn vijfde plek en de winst van de Fransman Jordan Sarrou is het gat tussen de coureur van Giant en de Fransman nu zestig punten. Voor dat klassement pakten Kjell van den Boogert (36e) en Jeroen van Eck (37e) in Windham geen punten.

Bij de beloftevrouwen is de Oekraïense Yana Belomoina van Betch.nl-Superior na haar tweede plek nog vol in de race voor de eindzege in wereldbeker. Ze staat met tien punten achterstand om de Franse Margot Moschetti derde. In deze rangschikking klom Annefleur Kalvenhaar – zondag 12e – naar de 18e positie. Britt van den Boogert staat nu 32e.

Alle klassementen en uitslagen van de World Cup in Windham zijn hier te bekijken.