MONT-SAINTE-ANNE – Natuurlijk, de elite-mannen moesten een rondje meer rijden dan hun jonge collega’s bij de beloftes. Maar áls Michiel van der Heijden zondag had meegedaan bij categorie waar hij volgend jaar vanwege zijn leeftijd naar moet overstappen en de streep was na zes rondes getrokken, dan was de winnaar bij de beloftes  in de top twintig geëindigd.

Van der Heijden reed een tijd van 1 uur 28 minuten en 18 seconden en dat komt overeen met de doorkomst na zes rondes van zijn teamgenoot Emil Lindgren, die bij de elites op een zeventiende plek eindigde. Rudi van Houts, die als 22e finishte, kwam door na 1:29.17. Van der Heijdens snelste rondetijd (13.53) is vergelijkbaar met die van mannen als Manuel Fumic en Geoff Kabush, die rond de 12e plek eindigden. De rapste ronde van winnaar Nino Schürter was 13.23.

vanderheijdengiantanne
Van der Heijden reed zondag vergelijkbare rondetijden met rijders net buiten de top tien in de elite-race. Foto: Giant XC Pro

Inmiddels is ook de wereldbekerstand bijgewerkt. Bij de elite-heren klom Van Houts door zijn 22e plek – goed voor 62 punten – van de 29e naar de 22e positie. Hans Becking scoorde met zijn 63e plek o punten en zakte van 102 naar 109.

Bij de belofte-mannen verkleinde Van der Heijden met zijn zege het gat op klassementsleider Jordan Sarrou tot tien punten (380 om 390). Kjell van den Boogert pakte met zijn 24e plek zijn eerste twee punten van het seizoen. Hij staat in het klassement nu op de 61e plek. Zijn zus Britt scoorde twaalf punten, bracht haar totaal daarmee op dertien en klom van plek 38 naar plek 36.

De klassementen en details van de races in Mont-Sainte-Anne zijn hier te bekijken.