ROOSENDAAL – Lehvi Braam heeft zondag laten zien dat hij een tijdje terug niet voor niets Nederlands kampioen XCE is geworden. De 19-jarige coureur van SBJ-Biketeam won een sterk bezette finale van de City Mountainbike in Roosendaal en pakte daarmee ook de leiderstrui van de Nederlands/Belgische sprintrace-serie. over van de Duitser Andy Ehring.  “Ik ben heel erg blij met dit resultaat”, sprak de mountainbiker uit Dodewaard opgetogen.

Braam trof in het Brabantse dorp een snel parcours van nog geen halve kilometer, met een paar lastige obstakels. “Zo’n snel rondje ligt me wel. Mijn benen voelde ook al erg goed tijdens de warming-up.”

lehvibraamCity-Mountainbike-RoosendaalLoek-PIctures-Belgium-030814_1b-440x326
Braam in zijn nieuwe leiderstrui. Foto: City Mountainbike

Dat bleek een juiste inschatting van Braam, want hij reed de tweede tijd in de tijdrit op 45 duizendsten achterstand van Ehring. Vervolgens won hij zijn eerste heat simpel en zijn twee heat, met daarin ook de Frans kampioen Titouan Perrin-Garnier, met iets meer moeite. Daardoor mocht Braam het in de finale opnemen tegen Perrin-Garnier en diens broer Neïlo en Ehring.

“Met de start was ik als eerste weg”, keek Braam terug op de finale. “Titouan Perrin-Garnier was ook erg snel. Ik moest erg veel moeite doen om mijn kop positie te behouden. Net voor de laatste bocht probeerde hij mij nog te passeren maar ik kon hem counteren en bleef zo aan kop op de laatste rechte lijn naar de finish.”

Braam gaf nog een keer alles en won met een mooie voorsprong. “Ruim genoeg om te kunnen juichen”, glimlachte hij.

Meer over de City Mountainbike, de kalender en de klassementen, zijn te bekijken op de website van de wedstrijdserie.