SCHRUNS – Regen, regen, regen vandaag in het Alpengebied. En in die omstandigheden een mountainbike-parcours van 130 kilometer en 4400 hoogtemeters afleggen, dat is eigenlijk geen doen. De organisatie van de Montafon M3-marathon in het Oostenrijkse Schruns kon vandaag niet anders doen dan na de doorkomst van 26 deelnemers op het hoogste punt, de overige deelnemers via een verkorte weg richting de finish te sturen: het was te koud en té nat.

Maar bij die 26 deelnemers die uiteindelijk het volledige parcours aflegden, zaten natuurlijk wel een paar Nederlanders. Frank Molenaar (SforZ-Racingteam) reed in een tijd van 7 uur en 16 minuten (in de  stromende regen!) naar een tiende plek, op meer dan een uur achterstand van winnaar Lukas Büchli.  Sander Vonk (Smits-Agrotheek) werd 16e (7.33u) en Ninko Doornbos (Kivada) haalde de ‘cut’ net: hij werd 21e en zat in totaal net iets minder dan 8 uur op de fiets.

montafondoornbosmolenaar
Doornbos en Molenaar (rechts vooraan) op het enige droge momentje van de dag: tijdens de start. Foto: Montafon M3

Alle uitslagen van de Montafon M3 Marathon zijn hier te bekijken.