NATURNS – Het klaart op voor het Transalp-duo van Koga-KMC-Mitsubishi. Letterlijk en figuurlijk. Vandaag hadden Bram Rood en Stefan Vreugdenhil het in het eerste deel van de 100 kilometer lange etappe (3300hm) van het Oostenrijkse Nauders naar het Italiaanse Naturns lastig. Maar toen het ophield met regenen en de zon doorkwam, ging het gestaag beter voor het team dat in de koude omstandigheden van gisteren te kampen had met de valpartij van Vreugendehil in de eerste etappe.

CRAFTBITALP_Sigma-LHet leverde het duo plek 15 op in de daguitslag in de heren-categorie, één plekje beter dan gister. Rood en Vreugdenhil gaven met hun tijd van 5 uur en 11 minuten ruim driekwartier toe op Markus Kauffman en Jochen Kass van Centurion-Vaude, die in de leiderstrui hun eerste etappe wonnen.

“De eerste 50 kilometer had Stefan het erg moeilijk en ik schat dat we op de 25e plaats reden”, vertelde Rood over de rit. “Bij het stijgen van de temperatuur zag je Stefan beter gaan rijden en zo konden we nog veel plaatsen en tijd goed maken. Alleen een lekke band in de laatste afdaling van de Marzonalm was nog een kleine tegenslag die wat tijd kostte. Nu hopen op droge en warme dagen en dan maar kijken wat er nog mogelijk is in het klassement.”

Overige Nederlanders
Tweede Nederlandse team in de daguitslag werden dinsdag Roy Beukers en Gosse van der Meer van het team van Feenstra-Felt-Kenda. Zij kwamen met hun tijd van 5 uur en 54 minuten binnen op de 45e plek bij de heren. Eén minuut daarachter kwamen Tom Hoekman en Maarten Janssen (Sforz-Zwiep) op een 50e plek over de streep.

Bij de vrouwen finishte Ilona Meter met haar Belgische partner Katja Cauwenbergh op de zesde plek, wel op meer dan een uur achterstand van de winnaars van Crazy Velo Shop. Beste Nederlandse master-team was het team van Peerkes Bikeshop (Peter Wouters en Sjack Schellekens) die een tijd reden van 6 uur en 9 minuten, goed voor de 18e plek. Het team van Onder de Brögk (Danny Sijen en Frank Ackermans) eindigde op plek 20. De Masters van Team Tacx (beste Nederlanders in de eerste etappe) lijkt het strijdtoneel te hebben moeten verlaten.

Regen bij de start van de derde etappe van de Transalp. Foto: Andreas Dobslaff
Regen bij de start van de derde etappe van de Transalp. Foto: Andreas Dobslaff

Klassementen
In het algemeen klassement staan Rood en Vreugdenhil nu op de veertiende plek. Beukers en Van der Meer bezetten positie 48, vijf plekken achter Hoekman en Janssen. Meter en haar partner staan nu op de 6e plek. Bij de Masters staat Onder de Brögk 18e. Peerkes Bikeshop, door een valpartij 45e na etappe 1, is bezig aan een opmars en staat nu 25e. Alle klassementen en uitslagen van de derde etappe van de Craft Bike Transalp powered by Sigma zijn hier te bekijken.

Etappe van morgen
Morgen wacht de renners een rit van 73.79 km en 2,785 hm van Naturns naar Sarntal, met een aantal pittige technische passages.