WETTEREN – Na een voor hem wat teleurstellend verlopen voorjaar, had hij zijn zinnen gezet op het NK. En daar poetste Hans Becking de wrange smaak van het voorseizoen weg. Achter de ongenaakbare Michiel van der Heijden en veldrijder Niels Wubben pakte de coureur van Betch.nl-Superior zondag de derde plek. “Ik kijk tevreden terug. Ik had ingezet op een podiumplek en dat is gelukt. Voor mij was het dus een geslaagd NK”, stelt Becking.

Een week eerder werd hij in Landgraaf al tweede achter Van der Heijden. “Samen met mijn coach heb ik hard gewerkt om in topvorm te komen. Ik voelde in Landgraaf al dat het goed zat. Ik had een slechte start en had een paar zware trainingen achter de rug. De tweede plek gaf dus vertrouwen. Sindsdien rustiger aangegaan. Voelde me goed, en hoopte op een uitschieter op het NK.”

beckingnoorbeekwimlemmers
Becking op het modderige parcours van Noorbeek. Foto: Wim Lemmers

Tijdens het NK richtte Becking zich vooral op zichzelf. Hij kwam op een vierde plek te rijden, deelde zijn race goed in en kon twee ronden voor het einde Rudi van Houts inhalen, die op dat moment op plek drie reed. “Vroeger zou ik mezelf over de kop hebben gereden hebben om de eersten maar te kunnen volgen. Nu heb ik mezelf gespaard om een goede finale te rijden.Achteraf gezien had ik misschien toch iets fanatieker en minder afwachtend moeten rijden, maar zo is er altijd wel wat.”

Becking gaat echter met een goed gevoel een weekje op vakantie, en hoopt daarna de wereldbekerwedstrijden in Canada en de Verenigde Staten te kunnen rijden. Hij feliciteert echter ook nog kampioen Van der Heijden, die voor de tweede keer op rij kampioen werd bij de elites.”Respect voor Michiel. Een titel verlengen is nog moeilijker dan er een veroveren.”