NIJEVEEN – Zondags verliep voor hem de NRW-Cup in Haltern niet goed, met een 16e plek bij de beloftes. Maandaagavond waren de sterke benen echter terug bij Yannick Runhart. Hij schreef in Nijeveen de plaatselijke streetrace op zijn naam. Eerder dit jaar won Runhart 0ok al de streetrace van Steenwijkerwold.

Of Runhart ook daadwerkelijk de sterkste was in Nijeveen, dat is de vraag. De mountainbiker van Giant zag twee van zijn concurrenten kampen met materiaalproblemen: Gerben Mos (VisscherHolland) moest de kop laten gaan vanwege gras in zijn schakelmechanisme, Marvin Bovendorp (Merida-Bassa) viel uit met een gebroken ketting. In de slotfase van de race reed Runhart echter weg met Zwiep-mountainbiker Tom Hoekman, waarna Runhart in de laatste ronde die strijd in zijn voordeel besliste.  Derde werd Mos, ondanks zijn materiaalproblemen.

hoekmanrunhartmosnijeveenzwiep
Het podium in Nijeveen, met Hoekman, Runhart en Mos. Foto: Zwiep Mountainbiketeam

Liefhebbers van streetraces komen deze periode goed aan hun trekken. Woensdagavond is de Hoffz.nl Streetrace van Baarlo, zondag is de Hoge Hoek Streetrace in het Brabantse Berkel-Enschot.