MALMEDY – Het is de moeder aller marathons in de Ardennen, de Raid Hautes Fagnes. En daarom staan er – net als eigenlijk bij elke marathon in het Belgische heuvelgebergte – altijd veel Nederlanders aan de start. Zij reden afgelopen zondagavond met een bescheiden buit terug naar huis. De jonge Brabander Mart Muskens (17 jaar) hield de eer van ons land hoog: hij won de 90 kilometer bij de junioren. Muskens legde de zware marathon af in een tijd van 4 uur en 56 minuten, wat tevens goed was voor een 13e plek overall, 21 minuten achter winnaar Bjorn Rondelez.

muskenshautesfagnes
Muskens op het podium.

In dat overall-klassement eindigde Dennis Tuinman als 8e. De coureur uit Warmenhuizen haalde daarmee wel het podium bij de elites (tweede). Op de 65 kilometer reed Pim van de Swaluw zich de top tien in, de mountainbiker van Beebikes-Nutswerk werd 8e. Op de langste afstand (115 k ilometer) was Harry Rasing de beste Nederlander. De Limburger finishte op een mooie dertiende plek.

Uitslagen
Alle uitslagen van de Raid Hautes Fagnes – mocht je een keer een mooie koers willen rijden, doe mee! – zijn hier te bekijken.