MARCHE-EN-FAMENNE – Tijdens de vierde en laatste dag van de LCMT is de eindzege van Bart Classens niet meer in gevaar gekomen. De renner van SforZ-Racingteam had aan een tweede plaats in de 50 kilometer lange chrono, twee minuten voor zijn belager Leander Hamelink, meer dan voldoende voor de winst. De etappezege ging naar de Belg Karel de Wael, die vanwege ziekte in de eerste etappe geen rol in het eindklassement speelde.

Classens en De Wael reden op een steile, technische klim bij Hamelink weg en reden vervolgens samen naar de streep, waar de 21-jarige Lindenaar zijn vluchtgenoot de zege gunde. “Ik heb veel kopwerk gedaan, maar achter Karel gedaald. Hij daalt echt absurd goed. Daar kan ik nog wat van leren”, sprak Classens, die zijn eerste grote zege in zijn carrière boekte. “Een mooi moment”, zei hij na de race in de microfoon tegen wedstrijdleider Kurt Titeca.

classenspodiumlcmt
Classens op het podium geflankeerd door Hamelink (links) en de Belg Wim Feyaerts. Foto: Bikesight

Classens schreef ook het bergklassement op zijn naam. Hamelink werd in beide klassementen tweede. Bij de Masters 2 eindigde Patrick Hoeksta als derde. De volledige uitslag van de LCMT zijn hier te bekijken.